13. marraskuuta 2012

MadCook

Lauantaina tosiaan eksyimme Teurastamon ravintola Kellohalliin MadCook-illallisille, jonka järjestelyistä vastasi Madveturesin herrat Riku ja Tunna sekä Antto Melasniemi.Viiden ruokalajin illalliseen oli valittu maailman katukeittiöiden parhaat palat sekä pari ylläriä. Ilmapiiri koko illan oli mitä huikein ja ravintolaan oli luotu loistavasti katukeittiöiden fiilis, pienine kojuineen ja kyltteineen, elävää musiikkia unohtamatta.




Lähtiessäni olin hieman peloissani, että tarjolla olisi ollut jotain aivan järkyttäviä ruokia, mutta ilokseni sain nauttia vatsan täydeltä uusia maittavia makuelämyksiä paria poikkeusta lukuunottamatta. Alkusalaatti oli Nom Xoai eli kaakkois-aasialainen mangosalaatti. Kyseessä aika tulinen setti, mutta tämä oli yksi illan parhaimmista makuelämyksistä. Seuraavaksi listalla löytyikin sitten intialaisella kikherne curryllä täytettyä etelä-afrikkalaista leipää. Illan parhaan makuelämyksen tittelin sai kuitenkin Ramen eli japanilainen possunkylki nuudelikeitto. Tulee ihan vesi kielelle sitä muistellessa. Nams! Pääruokaa päädyin vain maistamaan, sillä kyseinen ruoka oli koostumukseltaan hieman vaikea niellä ja sisälsi hieman epämiellyttäviä yllätyksiä. Kyseessä oli Feijoada eli brasialainen lihapata, joka oli tehty isoon pataan sisältäen kokonaisen porsaan. Tämä siis tarkoittaa, että pataan oli eksynyt vähän mitä sattuu kyseisestä possusta. Hyvällä lykyllä lautaselle eksyi vain niitä hyviä osia, mutta maistettuani mieheni lautaselta oli sinne eksynyt paljon rustoa ja muille pöytäseurueeseemme kuluuville hieman jotain muutakin kuvottavaa. Tämän osuuden jätin siis vain maisteluasteelle, enkä omaa lautasellista suostunut haalimaan. Jälkkäriksi olikin sitten luvassa kaakkois-aasialainen jälkiruoka Sticky rice & Mango eli riisiä, mangoa sekä kookosmaitoa. Itselleni omaavaan tyyliin olin jälleen niin täynnä, ettei minun napaani enään jälkkäriä mahtunut. Jälkkärin kanssa tarjolla olikin sitten vietnamilaista kahvia sekä intialaista Chai teetä. Tuo vietnamilainen kahvi oli erittäin herkullista ja monen makuun.



Sitten niihin yllätyksiin.. ruokailun yhteyteen eksyi myös pari ylläriä, joista ensimmäinen oli lautasellinen sirkkoja. Itse olen niin nössö mitä hyönteisiin tulee, eli kaikki ötökät ovat mielestäni niin etovia, etten voisi koskaan kuvitella syöväni niitä (hei come on, pienen pieni hämähäkki tai ampiainen saa tämän tytön kiljumaan ja ottavan jalat samantien alleen).Eli voitte olla varmoja ettei suostutteluista huolimatta tämä neito suostunut yhtäkään sirkkaa maistamaan. Kuulemma kuitenkin erittäin maistuvia olivat. Seuraava ylläri jatkoi edellisen kuvottavuuden linjoilla ja luvassa oli härän penistä. Kyseinen liekitettiin ja maustettiin edessämme ja, jotta en täysin olisi nössöillyt koko iltaa, suostuin tätä maistamaan. Aika epämiellyttäväähän se oli, mutta ompahan koettu :D




Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin aivan huippu ilta upeassa seurassa ja suurin kiitos kuuluu Rikulle, Tunnalle ja Antolle. Näitä lisää!

Pahoittelut kuvien surkeasta laadusta, kuvista kun vastasi ainoastaan kännykkäkamerani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti